Vår historia

Företaget kommer ursprungligen från en grupp som primärt arbetade med laboratoriesystem åt landsting. Vi arbetade då med landsting som, Stockholm, Bohus Län, Halland, Malmö, Östersund, Västmanland och Skaraborg med flera i företaget Safir Software AB. Arnstein Njåstad –tidigare ägare i Safir Software AB är NICON:s nuvarande VD och upphovsmannen till dessa system som då utvecklades och har arbetat med Landsting sedan 1991.

 

En referens är Wilnor som numera ägs av Profdoc AB. I Safir Software AB skapades system för och inom områden: Patologi, Cytologi, Microbiologi, Klinisk kemi, Fyslab, Isotoplab samt tillhörande kopplingar.

 

Under 1996 startade Arnstein Njåstad upp en egen verksamhet i Karlskrona och fortsatte utveckling med verktyget Magic. Företaget började då även en utveckling av ett eget utvecklingsverktyg som idag heter eFrog Builder. Vi utvecklade då system för kommuner och större företag. Nu kan vi med stolthet visa hela NCC:s e-handelssystem utvecklat med eFrog Builder.

 

I januari 2000 fick företaget in en stark finansiär och utvecklade en e-learningplattform innehållande företagsportal, managementverktyg och kursverktyg. Denna utveckling gjordes helt i eFrog Builder.

 

2001 utvecklas ett interface åt Tele2Mobil i Danmark som göra att användaren via webben kan styra sin meny i mobiltelefonen. Applikationen installeras nu runt om i Europa på respektive språk. Företaget besitter idag en mycket lång och gedigen erfarenhet av databasintensiva och dynamiska webbapplikationssystem som håller en mycket hög säkerhet.

 

Under 2003 utvecklades plattformen TelMe för hantering av personal och vikarierekrytering tillsammans med en kommun i Skåne. Systemet vidareutvecklades sedan till att bli en komplett plattform för rekrytering av personal med debitering, lönehantering, enkäter, schemaplanering och framförallt avancerade SMS-funktioner.

 

Sedan 2003 har företaget haft fokus på plattformen TelMe och dess kunder.